X TikTok
Instagram Facebook X X Youtube Vimeo TikTok TikTok
Tanssiteatteri Tsuumi, Tanssiteatteri Helsingissä

Tanssiteatteri Tsuumi on helsinkiläinen, vahvasti kansanperinteen juurruttama, rosoa ja inhimillisyyttä rakastava tanssiteatteri, joka imee voimansa arkaaisista juurakoista ja ammentaa inspiraationsa ympäröivästä maailmasta. Tanssiteatteri Tsuumi tekee monimuotoista esitystaidetta, jossa pääpaino on tanssin ja musiikin, liikkeen ja rytmin synteesissä. Erityisenä osana Tsuumin toimintaa on aina ollut vahva yhteistyö  suomalaisen uuden kansanmusiikin tekijöiden kanssa.

Tsuumin pohja on suomalaisuudessa, perinteessä ja historiamme tuntemuksessa, mutta kuitenkin mukana on aina ajatus uudesta ja elävästä taiteellisesta työskentelystä ja kokeilusta. Tämä konsepti on erilaisissa muodoissa toteutunut noin kuudessakymmenessä kokoillan tanssi- ja teatteriteoksessa.

Tanssiteatteri Tsuumin historia

Tanssiteatteri Tsuumi on kahdenkymmenenviiden toimintavuotensa aikana tehnyt omia tuotantojaan ja saanut työskennellä uutta luovien ja korkeatasoisten yhteistyökumppanien kanssa. Vuorovaikutus muiden ryhmien ja organisaatioiden kanssa on avannut uusia näkökulmia näyttämötaiteen ja yhteistyön muotoihin. Tanssiteatteri Tsuumi on toteuttanut  historiansa aikana yli 70 kokoillan näyttämöteosta yksin tai yhteistyössä muiden organisaatioiden kanssa. Tsuumi tuottaa vuosittain 2-3 kantaesitystä sekä osallistuu yhteistyötuotantoihin muun muassa Suomen suurten teattereiden kanssa. Esitystoiminta rakentuu kantaesityksistä, vanhojen teosten uusista esityskausista ja kiertueista.

Tanssiteatteri Tsuumin hallinnollisena ja tuotannollisena taustaorganisaationa toimii Taideosuuskunta Tsuumi, joka työllistää vuositasolla noin 50 taiteilijaa ja ammatinharjoittajaa eripituisiin työsuhteisiin.

Tanssiteatteri Tsuumi kuuluu Opetus- ja kulttuuriministeriön esittävien taiteiden valtionosuuden piiriin vuodesta 2022 alkaen. Tätä ennen Taiteen edistämiskeskus tuki Tanssiteatteri toimintaa vuotuisella toiminta-avustuksilla vuodesta 2002 alkaen. Helsingin kaupunki on tukenut Tanssiteatteri Tsuumia vuosittaisella toiminta-avustuksella vuodesta 2009 alkaen.