X TikTok
Tsuumi Instagram Facebook X X Youtube Vimeo TikTok TikTok
A Couple of Humans tanssiteos

A Couple of Humans on vahvasti visuaalinen ja ajatuksia herättävä tanssiteatteriteos. Teoksessa koreografia, äänisuunnittelu ja livekameraprojisio peilaavat yksilön asemaa suhteessa yhteiskunnan muutokseen – kuinka teknologia ja digitaalisen viestinnän hallitsema maailma on muuttanut sosiaalisia suhteitamme. Kohtaamisen, kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen teemoja käsittelevässä teoksessa esiintyvät tosielämän pariskunta Riikka ja Antti Puumalainen. A Couple of Humans on monimuotoinen esitys, jonka kaksi peruskysymystä ovat: ”Kuka minä olen?” ja ”Keitä me olemme yhdessä?”

Ihmisten välinen vuorovaikutus on muuttunut dramaattisesti sosiaalisen median vaikutuksesta. Lisäksi koronapandemian aiheuttamat yhteiskunnan sulkutoimet eristivät yksilöt ja yhteisöt toisistaan ennennäkemättömällä tavalla. Vuonna 2022 ensi-iltansa saanut teos pohtii, mikä meistä ylipäätään tekee ihmisiä ja miten olemme kehittyneet lajina. Näiden kysymysten kautta teos käsittelee muutoksen filosofiaa ja ihmettelee, kuinka satunnaiset yksilöt, toimet ja suhteet vaikuttavat meihin. Suuri kysymys kaiken tämän takana on, miten muutos muokkaa inhimillisiä arvoja, yksilöä ja siten ihmiskuntaa kokonaisuutena.

Teos nähtiin elokuussa 2023 maailman suurimman esittävän taiteen festivaalin Edinburgh Fringen ohjelmistossa. Suomessa teosta on esitetty Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa.

⭐⭐⭐⭐ Extraordinary!
ScotsGay Arts

both fascinating and humorous … fun and engaging
Kelly Apter, The Scotsman

A Couple of Humans skilfully offers an immersive journey that transcends the boundaries of a conventional show. It’s exploration into the twists and turns of life leaves a lasting impact.
– Caitlin Finnerty, Edinburgh Festivals Magazine

Esityksen kesto: noin 40 minTyöryhmä

Konsepti: Riikka Puumalainen & Antti Puumalainen
Koreografia: Riikka Puumalainen
Äänisuunnittelu: Antti Puumalainen
Video- ja valosuunnittelu: Tiiti Hynninen
Pukusuunnittelu: Mirkka Nyrhinen
Kuva: Petra Tiihonen

A Couple of Humans on yhteystuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi, JoJo – Oulun Tanssin Keskus, ACOH-työryhmä. Yhteistyössä Pirkanmaan tanssin keskus.

Teoksen toteuttamista ovat tukeneet Taike Pirkanmaa sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto

Esitykset

Ei tapahtumia