Tanssiteatteri Tsuumi Instagram Facebook Twitter Youtube Vimeo
Linnanjuhlat pikkujouluesitys Helsingissä

Sinutkin on kutsuttu!

Linnanjuhlat on ikonisia Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlia mukaileva elämyksellinen esitys, jossa yhdistyy teatteri, tanssi, juhlahumu ja makuelämykset. Vihdoinkin kaikki halukkaat saavat kutsun!

Linnanjuhlat on tarjoiluehdotus: yksi mahdollinen tapa toteuttaa presidentinlinnan juhlavastaanotto. Pönötyksen ja yltiöpäisen tanssin yllätyksellinen cocktail kutsuu kurkistamaan 2020-luvun yksilön persoonallisuusponnistuksia. Haluatko olla tavis vai julkkis? Nyt sinulla on mahdollisuus itse valita. Lainaa haluamasi ansiomerkit ja heittäydy esiintyjien kanssa karnevaaliin, jossa hyvä ja huono maku vihdoinkin solmivat liiton.

Tarjolla on muun muassa taianomainen juhlaesitelmä aiheesta ”Nyt se on totta! Kakun voi sekä syödä että säästää” sekä henkilökohtaiset meriitit toiveidesi mukaisiksi uusiva statusklinikka. Tietenkin valikoima suosituimpia etikettivirheitä, hirvittävän vaivaannuttava juhlakatrilli ja eeppiset jatkot!

Linnanjuhlien esityksen muoto mukailee perinteisen Linnan juhlan kulkua – vapaasti soveltaen! Juhlapaikassa ei ole katsomoa tai pöytäpaikkoja vaan vieraat seuraavat tapahtumia vapaasti tilassa oleillen, osallistuen ja katsoen. Esityksen aikana on myös aikaa vapaaseen seurusteluun ja illanviettoon muiden juhlavieraiden ja oman seurueesi kanssa. Esityksessä on osallistavia kohtia, mutta saat myös nauttia esityksestä ihan vain katsoen.

Illan aikana, esityksen lomassa nautitaan cocktail -tyylistä juhlaruokaa buffetpöydästä. Illan menu on saanut innoituksensa Itsenäisyyspäivän vastaanoton perinteisestä tarjoilusta. Linnan baari on avoinna koko esityksen ajan ja sieltä on mahdollista ostaa virvokkeita illan kuluessa.

Lippuvarauksen jälkeen vastaanotat virallisen kutsun, jossa saat ohjeet iltaa varten. Näihin juhliin muuten et voi ylipukeutua. Tule mieli avoinna valmiina yllättymään!

Esityksen kesto: noin 2,5 tuntia
Ikäsuositus: 12
Esityskieli: suomi. Esitystä pystyy seuraamaan vaikka ei puhuisi suomea.

Ruoka & juoma

Menu on cocktail-tyylinen ja buffet-muotoinen. Erikoisruokavaliot pyydämme ilmoittamaan etukäteen sähköpostilla: linnanjuhlat@tsuumi.com.

Baari on auki koko esityksen ajan ja sieltä voi ostaa juomia illan aikana.

Tulevat esitykset

Linnanjuhlat koetaan jälleen pikkujoulukaudella 2023! Esitykset pidetään 23.-25.11. Helsingin keskustassa. Tarkka esityspaikka vahvistuu myöhemmin.

Tiedustelut ja ryhmävaraukset: linnanjuhlat@tsuumi.com


Työryhmä

Ohjaus: Johanna Keinänen
Koreografia: Liisa Ruuskanen ja työryhmä
Käsikirjoitus: Johanna Keinänen ja työryhmä
Konsepti: Liisa Ruuskanen
Visuaalinen suunnittelu: Mirkka Nyrhinen
Tekninen suunnittelu: Veli-Matti Timoskainen
Sävelletty musiikki ja sovitukset: Tatu Kemppainen
Esiintyjät: Noomi Forslund, Tuomas Juntunen, Sampo Kerola, Salla Korja, Iiro Näkki, Riikka Puumalainen, Laura Rämä, Jussi Väänänen
Kuvat: Mikko Mäntyniemi
Traileri: Kim Saatinen ja Vira Alhoniemi/ Modomo films
Tuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi ja Tanssiteatteri Minimi

Esitykset

Ei tapahtumia

Linnanjuhlat Q & A

Linnanjuhlat, miten siellä ollaan?

Päivystävä ammattijuhlija, etikettiosaaja, human agility-kouluttaja ja Vakka-Suomen herttuatar Soilé Voilee vastaa yleisön kysymyksiin Linnanjuhliin osallistumisesta ja illankulusta.

Q: Auta minua Ammattijuhlija! Työpaikan miehet on saaneet päähänsä että lähdetään johonkin piraattikopio-Linnanjuhliin viettämään firman pikkujoulua! Mitä siellä tapahtuu? Ehdinkö jutella IT-osaston kivoille sinkuille? En kai vaan joudu esiintymään? T: Elämysrajoitteinen


A: Parahin Elämysrajoitteinen, voit suhtautua Linnanjuhliin kuten elämään yleensäkin: positiivisella uteliaisuudella. Ketään ei missään tapauksessa pakoteta esiintymään, ja seurattava ohjelma ja vapaamuotoinen minglailu vuorottelevat, joten ehdit varmasti rupatella seurueesi kanssa. Oman juhlaseurueen kanssa voi myös viettää hurmaavat etkot, jatkot tai vaikka molemmat Hotelli Arthurin tunnelmallisessa baarissa, johon pääsee kätevästi Linnanjuhlien juhlasalista.

Q: Kuulepa Ammattijuhlija, olisiko fiksu idea käydä vetämässä calzone tai vaikka nakkimuki ennen Linnanjuhlia? Saako siellä vatsansa täyteen? T: Nimimerkki Morjensta pöytään


A: Morjensta pöytään antaa viisaalla harkinnallaan esimerkkiä meille kaikille – kun tuntee itsensä, osaa varautua ja nauttia juhlasta täysin siemauksin! Jos lounas on päivällä syöty nakkimukin voi huoletta jättää väliin – cocktail-pöytä on runsas ja sisältää suolaisen ja makean osuuden. Huomaa kuitenkin että ruokailu ei tapahdu pöydissä istuen vaan cocktail-tyyliin nautiskellen, niinkuin Linnanjuhlissa tapana on.

Q: Linnanjuhlat! Ihanaa! Voiko laittaa iltapuvun? Entä miten illan kulku? Kestänkö koko illan 30 cm stilettikoroilla? T: Nimimerkki Pornaisten prinsessa


A: Pornaisten prinsessa, iltapuku on ehdottomasti sallittu. Ja 30 cm stiletoilla pärjäät kyllä. Juhlatilasta löytyy levähtämiseen istuimia ja illan aikana on myös vapaaehtoisille tilaisuus elvyttävään jalkaterien jumppaan.

Q: Linnanjuhlat! Apua. Eihän vaan tarvitse pynttäytyä? T: Nimimerkki Pornaisten prinsessan kaveri


A: Pornaisten prinsessan kaveri – ei todellakaan tarvitse pynttäytyä, mikäli se ei houkuta. Velvoittavaa pukukoodia ei ole!