Tanssiteatteri Tsuumi Instagram Facebook Twitter Youtube Vimeo

Tanssi jatkaa siitä, mihin laulun sanat loppuvat, ja liike kertoo tarinaa universaalista tunteesta.

Poiju on näyttämöllistetty retriitti, joka on kummunnut virsien, vanhan iskelmän ja kansansävelmien yhtymäkohdista ja sulattanut ne moderniksi näyttämöteokseksi.

Virsien sisällä oleva hartaus on siirrettävissä liikkeeksi ja lavatanssi voi karata lähelle kosmosta. Lauluissa kuulemme ja aistimme toisaalta syvän kaipauksen, toisaalta jonkinlaisen toivon, ilon ja rakkauden olemassaoloon. 

Poiju nimenä sisältää ajatuksen siitä, että ihminen luonnostaan kaipaa jotain, johon tarttua ja kiinnittyä, ja näin nimi kuvastaa koko teoksen lähtöajatusta. Poiju maalaa elävän taulun ihmisen ensimmäisen syntymähuudon ja viimeisen katseen välillä.

Teoksen takana ovat useiden teatteriproduktioiden parissa yhdessä työskennelleet koreografi-ohjaaja Ari Numminen ja säveltäjä Petri Tiainen. Nummisen kanssa Tanssiteatteri Tsuumin yhteistyö on alkanut jo vuonna 2000 ja on jatkunut vuosien varrella seitsemän teoksen verran. Muutaman vuoden tauon jälkeen, Tanssiteatteri Tsuumin 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, oli aika jälleen heittäytyä yhteiselle tutkimusmatkalle yhteisen näyttämöteoksen pariin.

Kesto: noin 50 min

”PARASTA Tsuumissa on, että se on kaksikymmenvuotisen toimintansa aikana ollut aina vahvasti tanssin ja musiikin synteesi. Poijukaan ei tee poikkeusta. Tsuumi alkoi kansanperinteestä mutta se on historian saatossa todella venynyt ja osannut muuntua joka suuntaan – ja osannut yllättää joka kerta.” – Jussi Tossavainen – HS17.11.2019

Lue arvio kokonaisuudessaan tästä!

Työryhmä

Koreografia ja ohjaus: Ari Numminen
Musiikki ja äänisuunnittelu: Petri Tiainen, työryhmä
Pukusuunnittelu: Kati Mantere
Lavastussuunnittelu: Kati Mantere, Janne Teivainen
Valosuunnittelu: Janne Teivainen
Näyttämöllä: Reetta-Kaisa Iles, Tuomas JuntunenSalla Korja-Paloniemi, Timo Saari, Petri Tiainen
Tuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi, KokoTeatteri

Menneet esitykset

Koko Teatteri, Helsinki

la 16.11. klo 19.00 Ensi-ilta
ti 19.11. klo 19.00
ke 20.11. klo 19.00
pe 22.11. klo 19.00
la 23.11. klo 14.00 & 19.00

La 23.11. illan esityksen jälkeen vietettiin Tanssiteatteri Tsuumin 20-vuotisjuhlia.