X TikTok
Instagram Facebook X X Youtube Vimeo TikTok TikTok
Suojelija, kuvaaja Uupi Tirronen.

Kädellinen-kädetön, jalkainen-jalaton, päinen-aistiva. 

Suojelija-nykytanssiteoksessa minän ja maailman ero on vähemmän jyrkkä kuin mihin olemme tottuneet. Teos näkee minuuden osana maailmaa, jossa ihmisen tulisi liittyä monilajiseen maailmaan uteliaalla, ymmärtävällä, arvostavalla ja yhteistä maailmaa luovalla tavalla. Tunteminen, aistiminen ja elollinen olemassa oleminen on kaikkien lajien tasa-arvoinen etuoikeus.

Suojelija-teos purkaa dualismeja ja haluaa korostaa havaintoja, kokemuksia ja aistitietoa tiedonlähteenä, jottei ihminen typistyisi pelkäksi ”pääistyneeksi” rationaaliseksi olennoksi ja mieleksi vailla ruumista. Teoksen viisi tanssijaa ja viulisti luovat näyttämölle avoimen ihmettelyn kautta syntyvää ruumiillista kulttuuria. 

Monikerroksellinen teos muodostaa näyttämölle monilajisia ja moninaisia polkuja, joissa päätökset, sattumat ja odottamattomat kokemukset ja uudet valinnat voivat johtaa eri poluille tai muodostaa uusia polkuja. Millaisia elämänpolkuja ja jälkiä me yksin ja yhdessä ajan mittaan tähän maapalloon muodostamme? Olisiko meidän mahdollista kokea muu ympärillämme oleva elollinen muunakin kuin pelkkänä resurssina? 

Esitykset 14.-22.11. Helsingissä, Cirkon Maneesi-salissa, sekä 29.11.-5.12. Oulussa, Kulttuuritalo Valveen Valvesalissa.

Työryhmä

Ohjaus ja koreografia: Joona Halonen
Puvustus- ja lavastussuunnittelu: Anne Hiekkaranta
Äänisuunnittelu: Johanna Storm
Valosuunnittelu: Luca Sirviö
Musiikki: Emilia Lajunen
Esiintyjät: Linda Holma, Salla Korja, Emilia Lajunen, Heli-Maria Latola, Satu Rinnetmäki, Saara Töyrylä
Tuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi & JoJo – Oulun Tanssin Keskus

Esitykset

Ei tapahtumia