X TikTok
Instagram Facebook X X Youtube Vimeo TikTok TikTok
A Couple of Humans- tanssiteos kuva Petra Kuva

Tanssiteatteri Tsuumin teos A Couple of Humans on valittu vuoden 2023 Edinburghin Fringe-festivaalille From Start to Finnish -hankkeen kautta. Vuonna 1947 perustettu festivaali järjestetään tänä vuonna 4.-27.8.2023, ja tänä aikana teos nähdään Summerhall-teatterin päänäyttämöllä yhteensä 17 kertaa. 

From Start to Finnish on kansainvälinen showcase-projekti, jonka toiminta pohjautuu Suomen ja Pohjoismaiden vahvaan kiinnostukseen esittäviä taiteita kohtaan. Projekti esittelee Suomen esittävän taiteen perinnettä tuomalla Edinburghin Fringe-festivaalille taidokkaita ja menestyneitä teoksia. Maailman suurin esitystaiteen festivaali Edinburgh Festival Fringe järjestetään joka elokuu. Kolme viikkoa kestävä taiteen ja kulttuurin juhla sisältää tuhansia esityksiä: teatteria, tanssia, sirkusta, musiikkia, näyttelyitä ja tapahtumia. A Couple of Humans on ensimmäinen Tanssiteatteri Tsuumin teos, joka nähdään Fringessä.


On upeaa päästä edustamaan suomalaista nykytanssia Edinburghiin! Fringe on merkittävä ja tunnettu kulttuuritoimija, ja siellä esiintyminen ollut myös meidän haaveemme. Toivomme, että pääsemme reissussa myös luomaan uusia kansainvälisiä kontakteja Tsuumille”,

iloitsee Riikka Puumalainen, joka on toinen teoksen esiintyjistä sekä Tanssiteatteri Tsuumin taiteellinen johtaja.

A Couple of Humans on visuaalisesti upea teos, jossa yhdistyvät fyysinen teatteri ja tanssi. Tämä ajatuksia herättävä teos pohtii sosiaalisen vuorovaikutuksen haasteita digitaalisen viestinnän hallitsemassa maailmassa sekä ihmissuhteiden roolia yhteiskunnan muokkaajana. Ihmisyyttä kohtaamisen, kommunikaation ja vuorovaikutuksen näkökulmista tarkasteleva teos esittää kysymykset: Kuka minä olen – ja keitä me olemme yhdessä?

Konsepti ja esiintyjät: Riikka ja Antti Puumalainen
Koreografia: Riikka Puumalainen
Äänisuunnittelu: Antti Puumalainen
Video- ja valosuunnittelu: Tiiti Hynninen
Pukusuunnittelu: Mirkka Nyrhinen
Tuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi, JoJo – Oulun Tanssin Keskus, työryhmä
Yhteistyössä: Pirkanmaan tanssin keskusTeoksen toteuttamista ovat tukeneet Taike Pirkanmaa sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto

Osta lippusi täältä
Traileri nähtävissä täällä