X TikTok
Tsuumi Instagram Facebook X X Youtube Vimeo TikTok TikTok
Hiuskarvan varassa -tapahtuma Helsingissä, Kalasatamassa 2024

Roskakatos-kollektiivi & Tanssiteatteri Tsuumi esittävät:

Hiuskarvan varassa
Taidetta luontosuhteen epämääräisestä hetteiköstä

Hiuskarvan varassa on monivuotinen, kiertävä ja esityspaikkojen myötä muuntuva tapahtuma, joka kierrättää esittävää taidetta ja siihen käytettyjä resursseja. Tapahtuma saapuu Helsinkiin, Kulosaaren sillan alle syyskaudella 2024.

Hiuskarvan varassa on elämyksellinen esitystapahtuma, jossa pois heitetyistä kahvinkeittimistä, teltoista, tanssista, äänestä, video- ja varjokuvista rakennetaan luonto rouheaan betoniympäristöön. Muuria ihmisen ja luonnon välillä tarkasteleva kokonaisuus leikittelee mittakaavoilla sekä orgaanisen ja rakennetun luonnon törmäyttämisellä. Kokemuksellinen, dystooppisiinkin ulottuvuuksiin kurkottava tapahtuma kutsuu katsojan astumaan sisään suomalaisen luontosuhteen epämääräiseen hetteikköön ja kysymään itseltään, ”Olenko minä luontoa?”

Roskakatos-kollektiivi kierrättää Tanssiteatteri Tsuumin teokset MARTAT ja We Called Her Bertha. Lisäksi tapahtumassa on mukana Sibelius lukion teos Jäätikkö ja tanssiryhmä Off/Balancen teos Them two.


Hiuskarvan varassa on monivuotinen, kiertävä, esityspaikkojen myötä muuntuva tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2023 Kuopiossa, VR:n konepajalla.

Valokuvat Hiuskarvan varassa -tapahtumasta Kuopiossa 2023

Työryhmä

Konsepti: Roskakatos-kollektiivi
Visuaalinen suunnittelu: Mirkka Nyrhinen ja Jaana Kurttila
Promokuva: Roskakatos-kollektiivi
Tapahtumakuvat: Ari Kesonen
Traileri: Roskakatos-kollektiivi
Tuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi ja Roskakatos-kollektiivi

Tapahtumassa kierrätettävät alkuperäisteokset:

We Called Her Bertha
Esiintyjät: Johanna Elovaara, Reetta-Kaisa Iles, Ville Rauhala
Koreografia: Johanna Elovaara, Reetta-Kaisa Iles
Musiikki: Ville Rauhala
Skenografia: Mirkka Nyrhinen

MARTAT
Esiintyjät: Riikka Puumalainen ja Susanna Leppänen
Koreografia: Riikka Puumalainen
Musiikki: Anne-Mari Kivimäki
Ohjaus: Tanjalotta Räikkä
Skenografia: Jaana Kurttila
Äänisuunnittelu: Antti Puumalainen

JÄÄTIKKÖ
Jäätikkö on Johanna Kajanuksen koreografioima ja 20:n Sibelius-lukion tanssijan läpitanssima teos, jossa tapahtuu massiivinen metamorfoosi. Teoksessa nähdään ihmisen ahneuden huipentuma ja se, miten hedonismi meitä muutoksessa kannattelee. Nautinto, kurjuus, ilo ja tuho luovat kauneuden ympärillemme. Liikekieli on saanut inspiraationsa niin nykytanssista ja baletista kuin katutanssistakin.

Them Two
Kahden naisen vahva, omapäinen ja nautinnollinen duetto, joka leikittelee elegantin olemuksen rajojen venyttämisellä. Musiikki kuljettaa naisia niin, että hihoissa heiluu. Teos juhlistaa tanssimisen nautintoa ja rytmin mukaan tempautumista. Se tartuttaa katsojaankin energisen innostuksen ja halun osallistua tanssiin.

Koreografit: Elina Häyrynen ja Terhi Kuokkanen
Pukujen stailaus: Jaana Kurttila
Äänisuunnittelu: Elina Häyrynen ja Terhi Kuokkanen
Tanssijat: Elina Häyrynen ja Terhi Kuokkanen
Tuotanto: Off/Balance
Esityksen toteutusta ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen Tanssin Keskus
Kuvat: Jaana Kurttila ja Matti Häyrynen

Roskakatos-kollektiivin muodostavat skenografit Jaana Kurttila ja Mirkka Nyrhinen sekä vaihtuvat suunnittelijat. Roskakatos-kollektiivi kierrättää esittävää taidetta ja siihen käytettyjä resursseja, jalostaa poisheitetystä tavarasta ja roskasta mielenkiintoisiin tiloihin kerroksellisia kokonaisuuksia sekä levittää kierrättämisen ilosanomaa tehden samalla tinkimättömästi taidetta yleisölle.

Tapahtuma-ajat

Ei tapahtumia